Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Presentatie informatiemiddag markt en overheid 11 februari 2014

Wat mogen overheden wel en niet doen als zij op de markt actief zijn? Deze vraag stond 11 februari 2014 centraal op de zeer druk bezochte bijeenkomst ‘De overheid als ondernemer, Europese en nationale regels’.

De bijeenkomst is georganiseerd door Europa decentraal, de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Tijdens deze middag kwamen onder meer de Europese mededingings-, staatssteun- en aanbestedingsregels en de Wet Markt en Overheid aan bod.

ACM heeft tijdens deze bijeenkomst een presentatie gegeven over de Wet Markt en Overheid. In deze presentatie is aandacht besteed aan:

  • de inhoud van de gedragsregels
  • de uitzondering voor activiteiten die plaatsvinden in het algemeen belang
  • het berekenen van de integrale kostprijs van economische activiteiten

Meer informatie over de Wet Markt en Overheid


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook