Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM keurt fusie Rijnland Zorggroep en Diaconessenhuis Leiden goed

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) keurt de voorgenomen fusie van de Rijnland Zorggroep (Leiderdorp) en het Diaconessenhuis Leiden goed. ACM vindt dat zorgverzekeraars en patiënten voldoende keuzemogelijkheden houden in de ziekenhuiszorg in deze regio.

De Rijnland Zorggroep heeft een ziekenhuis in Leiderdorp, een polikliniek in Alphen aan den Rijn en intra- en extramurale zorg op diverse locaties. Het Diaconessenhuis biedt klinische en niet-klinische zorg aan vanuit haar locatie Leiden en buitenpoliklinieken in Katwijk, Hillegom en Sassenheim.

De meeste zorgverzekeraars en de patiëntenraden van beide ziekenhuizen zijn positief over deze fusie. Er blijven voldoende mogelijkheden voor verzekeraars om ziekenhuiszorg aan verzekerden aan te bieden. Voor patiënten blijft er voldoende te kiezen bij verschillende ziekenhuizen in de omgeving.

ACM hecht veel waarde aan de oordelen van patiëntenverenigingen en zorgverzekeraars en heeft de verschillende argumenten zorgvuldig afgewogen. De manier van beoordelen van fusies en samenwerkingen door ACM staat beschreven in de ‘Beoordeling fusies en samenwerkingen ziekenhuiszorg’.