Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM waarschuwt voor webwinkel Bellio

Onderstaande informatie is mogelijk verouderd. Vanaf 13 juni 2014 treden nieuwe consumentenregels in werking. Wilt u meer weten?

Consumentenregels vanaf 13 juni 2014


De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de webwinkel Bellio ( www.bellio.nl) uit Emmen die design meubilair verkoopt. ACM heeft via haar loket ConsuWijzer tientallen meldingen ontvangen van consumenten die een bestelling hadden geplaatst bij de webwinkel en het aankoopbedrag hadden voldaan, maar vervolgens niets geleverd kregen.

Als het bedrijf het product niet binnen de afgesproken termijn kan leveren, moet het de consument daarvan op de hoogte stellen. De consument mag de aankoop dan ontbinden. Het bedrijf moet de consument dan binnen dertig dagen het vooraf betaalde geld terugbetalen. Ook dit gebeurt bij Bellio vaak niet. Het gaat om bedragen tot honderden euro’s.

Om verdere consumentenschade te voorkomen waarschuwt ACM consumenten voor deze webwinkel. ACM treedt op tegen webwinkels die consumenten onjuist informeren of bij ontbinding het aankoopbedrag niet of niet tijdig terugbetalen.

Op ConsuWijzer.nl vinden consumenten informatie over hun rechten bij online aankopen. Ze vinden er praktisch advies en hulpmiddelen zoals voorbeeldbrieven voor als het product niet geleverd wordt of het aankoopbedrag niet wordt terugbetaald. De online Shopscan op ConsuWijzer.nl is een hulpmiddel om de betrouwbaarheid van webwinkels te beoordelen.

 

Meer informatie over de waarschuwing voor webwinkel Bellio