Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Reactie ACM op Kamervragen over de Postregeling

De minister van Economische Zaken heeft op 13 december 2013 een ontwerpregeling tot wijziging van de Postregeling 2009 aan de Tweede Kamer gestuurd. In deze voorgestelde wijziging worden de regels over de kosten en tarieven van de universele postdienst aangepast.

Eerder al heeft ACM een uitvoeringstoets uitgebracht over het concept van de wijziging.

De Tweede Kamer heeft aan de minister van Economische Zaken vragen gesteld over de ontwerpregeling en daarbij ook om een reactie van ACM gevraagd. Onderstaande brief van 9 januari 2014 is daarop het antwoord. De minister van Economische Zaken heeft deze brief als bijlage bij zijn antwoorden aan de Tweede Kamer gevoegd.

Achtergrond

In de Postregeling wordt geregeld hoe de tarieven voor de universele postdienst tot stand komen. Met de universele postdienst zorgt de overheid ervoor dat een basispakket aan postdiensten beschikbaar en toegankelijk is tegen uniforme en betaalbare tarieven. De regels voor de universele postdienst gelden alleen voor PostNL.

Meer informatie over regels over de postbezorging:

 

Documenten

Reactie ACM op Kamervragen over de Postregeling (PDF - 68.51 KB)
 

Meer in deze zaak