Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar codebesluit contractering OV-exitpunten

Bepaling over technische aansluitcapaciteit vervalt

De exitcapaciteit wordt definitief niet bepaald aan de hand van de technische aansluitcapaciteit. Vandaag heeft de Autoriteit Consument & Markt de beslissing van 15 oktober 2008 teruggedraaid, toen besloten werd om exitcapaciteit juist wel te bepalen aan de hand van de ‘technische aansluitcapaciteit’.

In de praktijk verandert er niets; de exitcapaciteit is nooit op basis van technische aansluitcapaciteit bepaald. De codebepaling die deze wijze van bepalen voorschreef, is namelijk destijds door de Voorzieningenrechter geschorst.

Op verzoek van betrokken partijen heeft ACM de praktijk in de periode 1 juli 2009 tot 1 januari 2013 nu vastgelegd, omdat per 1 januari 2013 weer een ander systeem geldt. Met het besluit van vandaag legt ACM de gehanteerde praktijk formeel vast. Dit betekent dat regionale netbeheerders gas over die periode in het verleden niet alsnog de technische capaciteit van grootverbruikers hoeven te bepalen.

 

Documenten

Besluit op bezwaar codebesluit contractering OV-exitpunten (PDF - 149.12 KB)