Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM wil dat gedupeerde consumenten hun geld terug krijgen vanwege misbruik door Corpus Justitia

ACM wil dat gedupeerde consumenten hun geld terug krijgen vanwege misbruik van het informatienummer van Corpus Justitia (0900-2020794) op 8 augustus 2013.

Bij het bellen naar dit informatienummer stonden consumenten meer dan 10 minuten in de wacht. Uiteindelijk kregen de consumenten niemand aan de lijn. Hierdoor zijn deze consumenten gedupeerd.

Als ACM met een publicatie in de Staatscourant terugbetaling formeel vordert, mogen de telefonieaanbieders geen betaling verlangen voor oproepen naar het bewuste informatienummer op de genoemde datum. Telefoonkosten die reeds geïnd zijn door de telefonieaanbieders moeten worden terugbetaald aan gedupeerde consumenten.

Voordat ACM tot publicatie in de Staatscourant overgaat, vraagt ACM met de bijgesloten brief betrokken telefonieaanbieders om hun reactie op het voornemen van ACM. Een lijst met telefonieaanbieders die ACM heeft aangeschreven, staat in het bijgevoegde overzicht. Aanbieders kunnen tot en met 19 november 2013 op het voornemen van ACM reageren.

 

Documenten

ACM wil dat gedupeerde consumenten hun geld terug krijgen vanwege misbruik door Corpus Justitia (PDF - 213.25 KB)
 

Bijlagen

Concept mededeling kennelijk misbruik van informatienummer (PDF - 175.61 KB) Telefoonaanbieders (PDF - 80.35 KB)