Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit intrekking 0900-nummer Corpus Justitia wegens misbruik

ACM stelt na onderzoek vast dat Corpus Justitia zich schuldig heeft gemaakt aan misbruik van de tarifering van een door Corpus Justitia gebruikt 0900-nummer. Bij het bellen stonden consumenten lange tijd in de wacht zonder dat zij iemand van Corpus Justitia te spreken kregen. De gesprekskosten werden wel bij de consument in rekening gebracht. Door deze handelswijze zijn consumenten gedupeerd. ACM heeft daarom het nummer definitief ingetrokken.

In augustus 2013 trok ACM de nummers voorlopig in en gaf zij UPC de opdracht geen uitbetaling te doen aan Corpus Justitia. Inmiddels heeft ACM ook aan telefonieaanbieders het voornemen kenbaar gemaakt dat zij geen betaling mogen verlangen voor oproepen naar het bewuste informatienummer op de genoemde datum en reeds geïnde telefoonkosten aan de gedupeerde consumenten terugbetaald moet worden.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak