Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Codewijziging comptabele meetinrichtingen

De NMa is op 22 januari 2013 akkoord gegaan met het codewijzigingsvoorstel van de gezamenlijke netbeheerders over de comptabele meetinrichtingen.
De codewijziging heeft tot doel om een definitieve regeling te treffen voor het meten op overdrachtspunten van het landelijke hoogspanningsnet en de regionale netten. De grenzen tussen het landelijk hoogspanningsnet en de regionale netten zijn op 1 januari 2008 verschoven op basis van de Wet onafhankelijk netbeheer.

Deze wet bepaalt dat de regionale netbeheerders alle elektriciteitsnetten met een spanning van 110 en 150 kV dienen over te dragen aan de landelijke netbeheerder TenneT. Door de overdracht ontstonden nieuwe overdrachtspunten tussen het landelijk net en de regionale netten. Op de nieuwe overdrachtspunten is in veel gevallen geen meetinrichting aanwezig die voldoet aan de eisen in artikel 2.1.1, onderdeel a, van de Meetcode. Daarom is in december 2011 in artikel 7.3.6 van de Netcode een overgangsregeling opgenomen. Voor deze overgangsregeling dient nu een definitieve regeling te worden getroffen.

 

Documenten

Codewijziging comptabele meetinrichtingen (PDF - 71.75 KB)