Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Vermogenskostenvoet Drinkwaterbedrijven 2014-2015

Advies aan de minister van Infrastructuur en Milieu

De minister van Infrastructuur en Milieu (I&M) stelt elke twee jaar de maximale vermogenskostenvoet vast voor drinkwaterbedrijven. De vermogenskostenvoet is een maat voor de kosten die een bedrijf heeft aan het geïnvesteerd vermogen. Voor vreemd vermogen (lening) zijn deze kosten bijvoorbeeld de rente, voor eigen vermogen gaat het bijvoorbeeld om dividend aan de aandeelhouders.

De Drinkwaterwet bepaalt dat de minister van I&M elke twee jaar een maximum stelt voor de vermogenskosten. De drinkwaterbedrijven mogen niet meer dan dat maximum verwerken in hun tarieven. Hiermee wordt beoogd dat drinkwaterbedrijven hun investeringen efficiënt financieren.

De drinkwaterwetgeving bepaalt ook dat de minister advies moet vragen aan ACM. Op 12 februari 2013 heeft de minister ACM verzocht een advies te sturen ten behoeve van de vermogenskostenvoet voor 2014 en 2015.

Deze publicatie bevat het advies dat ACM op 5 juli 2013 aan de minister heeft gestuurd. De bijlagen bevatten de overige relevante informatie dat met dit advies is meegestuurd. 

 

Documenten

 

Bijlagen

Zie ook