Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Zorgaanbieder Vierstroom mag LangeLand Ziekenhuis overnemen

De zorgaanbieder Vierstroom mag het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer overnemen. De overname is goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het gaat hier om een overname van een ziekenhuis door een zorgaanbieder op het gebied van onder andere thuiszorg en diverse zorgwoonvormen. Vierstroom en LangeLand bieden verschillende typen zorg aan. Er is dus geen overlap en ze concurreren niet direct met elkaar. Partijen verwijzen wel patiënten en cliënten naar elkaar. ACM heeft gekeken of dit de concurrentie zou kunnen beïnvloeden.

Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter ACM: “Slechts een heel laag percentage van de cliënten van Vierstroom wordt doorverwezen door een ziekenhuis. Er blijft voldoende ruimte over voor concurrenten.” Uit onderzoek van ACM blijkt dat één op de drie bewoners van Zoetermeer naar een ander ziekenhuis gaat dan het LangeLand. Het LangeLand Ziekenhuis verwees de afgelopen jaren al uitsluitend door aan Vierstroom. Tegelijkertijd blijkt dat een nieuwe concurrent van Vierstroom afgelopen jaar een aanzienlijke positie heeft weten te verwerven.