Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontheffingaanvraag Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling FloraHolland U,A, vestiging Eelde, voor gastransportnet

Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling FloraHolland U,A, vestiging Eelde, heeft de Autoriteit Consument & Markt op 19 november 2012 om ontheffing gevraagd voor de wettelijke plicht om een netbeheerder aan te wijzen voor zijn gastransportnet. Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling FloraHolland U.A, vestiging Eelde, stelt eigenaar te zijn van een gastransportnet te Tynaarlo. Op het net zijn twee afnemers aangesloten.

ACM heeft op 19 maart 2013 de ontvangst van de aanvraag in de Staatscourant gemeld.

ACM heeft onderzocht of het redelijk is dat aan Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling FloraHolland U.A, vestiging Eelde, een ontheffing wordt verleend. ACM is van plan een ontheffing te verlenen voor dit gastransportnet. ACM legt het ontwerp ontheffingsbesluit op 11 juli 2013 ter consultatie voor aan belanghebbenden. U heeft tot en met 21 augustus 2013 de gelegenheid om te reageren op het ontwerp ontheffingbesluit.

Het ontwerp ontheffingenbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende deze periode ter inzage ten kantore van ACM. Wanneer u deze stukken wilt inzien dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de Directie Energie van ACM (tel. 070-7222000).

Wij ontvangen uw zienswijze graag per post. U kunt deze sturen naar: Autoriteit Consument & Markt, Directie Energie, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag. We verzoeken u daarnaast een digitaal exemplaar van uw zienswijze te sturen naar secretariaat [punt] de [at] acm [punt] nl o.v.v. zaaknummer 104351.

Op 15 augustus 2013 organiseert ACM een hoorzitting voor belanghebbenden. U kunt zich hiervoor tot 25 juli 2013 aanmelden door een e-mail te sturen naar secretariaat [punt] de [at] acm [punt] nl o.v.v. zaaknummer 104351.  U dient hierbij aan te geven of u spreektijd wenst. Als er geen verzoeken voor spreektijd zijn, dan gaat de hoorzitting niet door. ACM zal u hierover tijdig informeren.

De opmerkingen uit de schriftelijke en mondelinge consultatie verwerkt ACM in het definitieve ontheffingbesluit. De planning is om dit besluit in het najaar te publiceren.

Reactie FloraHolland op ontwerp ontheffingsbesluit

Op 15 augustus heeft Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling FloraHolland vestiging Eelde een mondelinge reactie op het ontwerp ontheffingbesluit gegeven. Vervolgens is op 20 augustus 2013 tevens een schriftelijke reactie op het ontwerp ontheffingbesluit gegeven. Zowel het verslag van de hoorzitting als de schriftelijke reactie van Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling FloraHolland vestiging Eelde staan onderaan deze pagina. ACM heeft geen reacties van andere belanghebbenden ontvangen.
 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak