Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitnodiging informatiebijeenkomst over tarieven voor bellen naar niet-geografische nummers

Op dinsdag 23 april organiseert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een informatiebijeenkomst voor (telecom)bedrijven over een wetswijziging per 1 juli 2013. Het gaat om een nieuwe regel in het Besluit Interoperabiliteit, namelijk artikel 5 BI.

Door deze regel is het onder andere niet langer toegestaan om (bovenop het servicetarief) standaard een buitenbundeltarief in rekening te brengen voor het bellen naar 088, 0900 en andere niet-geografische nummers. Zolang er nog voldoende bundeltegoed is, mag dus alleen een binnenbundeltarief in rekening worden gebracht.

Tijdens deze bijeenkomst zal ACM deze wetswijziging en haar beleidsregels hierover toelichten. In de beleidsregels staat uitleg voor providers hoe zij aan de nieuwe regels moeten gaan voldoen. Ook is er tijdens de bijeenkomst gelegenheid voor vragen.

De informatiebijeenkomst is op dinsdag 23 april 2013 van 14.00-16.00 uur bij ons kantoor aan de Muzenstraat 41, Den Haag. Wilt u hier bij zijn? Meldt u dan voor 16 april per e-mail aan via artikel5BI@acm.nl. Neemt u voor vragen contact op met Huib de Kleijn via telefoonnummer 070-722 2558.

Meer informatie en uitleg staat in deze brief.

 

Documenten

Uitnodiging informatiebijeenkomst over tarieven voor bellen naar niet-geografische nummers (PDF - 195.42 KB)