Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar boete kartel Openbaar Groen Maastricht na uitspraak CBb 31 november 2013

De NMa heeft een nieuw besluit genomen op de bezwaren van BTL en Hogenboom. Dat sprake is van een overtreding stond vast. De boete is voor beide ondernemingen op elk EUR 1.000 gesteld. Reden hiervoor is de einduitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (“CBb”) van 20 december 2012. Hoewel deze twee ondernemingen niet in hoger beroep gingen, moest de NMa de CBb-uitspraak betrekken bij het nog te nemen (eerder aangehouden) nieuwe besluit op bezwaar. Het beginsel van ex nunc-toetsing brengt dit met zich mee.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak