Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Afwijzing verzoeken om marktanalysebesluit televisie 2011

Het college van OPTA heeft verzoeken tot het nemen van een marktanalysebesluit voor de televisiemarkt afgewezen. Youca, Tele2/T-Mobile en KPN hebben bij OPTA verzoeken ingediend om een marktanalysebesluit te nemen en kabelaanbieders verplichtingen op te leggen. Op 20 december 2011 heeft OPTA het oordeel Analyse Televisie gepubliceerd. Hierin wordt geconcludeerd dat de televisiemarkt niet in aanmerking komt voor ex-anteregulering, omdat deze markt steeds concurrerender wordt.

Het college wijst de verzoeken voor een marktanalysebesluit af. Tegen dit besluit, waarvan het oordeel Analyse Televisie integraal onderdeel uitmaakt, kunnen betrokken partijen in beroep bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

 

 

Bijlagen

Besluit op aanvraag van KPN om analyse televisiemarkt (PDF - 157.89 KB) Besluit op aanvraag van YouCa om analyse televisiemarkt (PDF - 156.84 KB) Besluit op aanvraag van Tele2 en T-Mobile om analyse televisiemarkt (PDF - 158.2 KB)