Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Afwijzing handhavingsverzoek van Tele2 inzake CPS-tarieven

Tele2 heeft bij OPTA een verzoek ingediend handhavend op te treden tegen KPN. Dit omdat KPN CPS-tarieven in rekening zou hebben gebracht die hoger zouden liggen dan de gemiddelde price caps die OPTA heeft opgelegd in het WPC-besluit.

Naar aanleiding van het verzoek van Tele2 heeft OPTA een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat KPN steeds de in Annex B van het WPC-besluit vermelde zogeheten 'ontmiddelde tarieven' heeft gefactureerd. Dat KPN door de ontmiddelde tarieven te hanteren de gemiddelde tarieven van Annex A overschreden heeft, leidt niet tot strijdigheid met het WPC-besluit.

OPTA wijst daarom het handhavingsverzoek af.

 

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook