Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Poolse PKN Orlen wil Basell Orlen Polyolefins en Basell Orlen Polyolefins Sprzedaż overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

PKN Orlen wil BOP en BOPS overnemen. De bedrijven hebben op 4 augustus 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • PKN Orlen houdt zich bezig met het verwerken van ruwe olie en de productie van brandstoffen en chemische en petrochemische producten, alsmede de opslag, het vervoer, de distributie en de groot- en kleinhandel daarvan. PKN Orlen exploiteert tevens een netwerk van tankstations. PKN Orlen is ook in beperkte mate actief in de olie- en gasproductiesector in Polen en Canada.
  • BOP richt zich op de productie van de volgende polyolefinen: polyethyleen met lage dichtheid ("LDPE"), polyethyleen met hoge dichtheid en polypropyleen. Ethyleen is de voornaamste grondstof voor de productie van LDPE.
  • BOPS is een handelsonderneming van BOP en verkoopt polyolefinen die worden geproduceerd door BOP en door ondernemingen van een groep waartoe een van de twee mede-eigenaars van BOP behoort, de LyondellBasell-groep.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355