Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Poolse PKN Orlen mag Basell Orlen Polyolefins en Basell Orlen Polyolefins Sprzedaż overnemen (concentratiebesluit)

PKN Orlen mag BOP en BOPS overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 22 augustus 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • PKN Orlen houdt zich bezig met het verwerken van ruwe olie en de productie van brandstoffen en chemische en petrochemische producten, alsmede de opslag, het vervoer, de distributie en de groot- en kleinhandel daarvan. PKN Orlen exploiteert tevens een netwerk van tankstations. PKN Orlen is ook in beperkte mate actief in de olie- en gasproductiesector in Polen en Canada.
  • BOP richt zich op de productie van de volgende polyolefinen: polyethyleen met lage dichtheid ("LDPE"), polyethyleen met hoge dichtheid en polypropyleen. Ethyleen is de voornaamste grondstof voor de productie van LDPE.
  • BOPS is een handelsonderneming van BOP en verkoopt polyolefinen die worden geproduceerd door BOP en door ondernemingen van een groep waartoe een van de twee mede-eigenaars van BOP behoort, de LyondellBasell-groep.
 

Documenten

Poolse PKN Orlen mag Basell Orlen Polyolefins en Basell Orlen Polyolefins Sprzedaż overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 81.47 KB)