Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Orpea wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over DLH (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Central & Eastern Europe Care Service Holding S.à r.l. wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over DLH B.V. De bedrijven hebben op 22 juni 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Orpea houdt 100% van de aandelen in Central & Eastern Europe Care Service Holding S.à r.l. Orpea is actief op het gebied van afhankelijkheidszorg (intramurale zorg) in diverse (Europese) landen en heeft een wijdverspreid netwerk van gespecialiseerde instellingen, waaronder verzorgingshuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra en psychiatrische zorgcentra. Daarnaast biedt Orpea thuiszorgdiensten aan. In Nederland is Orpea actief via (de dochtermaatschappijen van) September Holding B.V., DLH, Allerzorg Beheer B.V., OREN Holding B.V. en Orpea Netherlands B.V.
  • DLH is een Nederlandse holdingmaatschappij. DLH realiseert en exploiteert kleinschalige woonzorgcomplexen waarin cliënten (ouderen, en dan met name cliënten die lijden aan geheugenproblemen zoals vormen van dementie) zorg op maat geleverd krijgen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Zorg
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355