Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Orpea mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over DLH (concentratiebesluit)

Central & Eastern Europe Care Service Holding S.à r.l. mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over DLH B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op 4 juli 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Orpea houdt 100% van de aandelen in C&EECSH. Orpea is actief op het gebied van afhankelijkheidszorg (intramurale zorg) in diverse (Europese) landen en heeft een wijdverspreid netwerk van gespecialiseerde instellingen, waaronder verzorgingshuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra en psychiatrische zorgcentra. Daarnaast biedt Orpea thuiszorgdiensten aan.
  • In Nederland is Orpea actief via (de dochtermaatschappijen van) September Holding B.V., DLH, Allerzorg Beheer B.V., OREN Holding B.V. en Orpea Netherlands B.V.
  • DLH is een Nederlandse holdingmaatschappij waar drie werkmaatschappijen onder vallen:
  • Dagelijks Leven Zorg B.V., DLV B.V. en ELSSC B.V. DLH realiseert en exploiteert kleinschalige woonzorgcomplexen waarin cliënten (ouderen, en dan met name cliënten die lijden aan geheugenproblemen zoals vormen van dementie) zorg op maat geleverd krijgen.
 

Documenten

Orpea mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over DLH (concentratiebesluit) (PDF - 38.36 KB)