Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NieuweStroom en easyEnergy moeten jaarrekeningen en eindafrekeningen op tijd versturen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) draagt NieuweStroom (Slim met Energie B.V.) en easyEnergy (e-Energy Europe B.V.) op om hun jaarrekeningen en eindafrekeningen op tijd  aan hun klanten te versturen en hun administratieve organisatie op orde te brengen. De ACM heeft hiervoor voorschriften opgenomen in de leveringsvergunningen van de twee leveranciers van elektriciteit en gas. Als deze leveranciers zich niet aan deze voorschriften houden, kan de ACM hun leveringsvergunningen intrekken.

Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM: “Als consument heb je er recht op dat je op tijd je jaarrekening of eindafrekening krijgt. Je wilt weten hoeveel je precies moet betalen of hoeveel je terugkrijgt, hoeveel je zonnepanelen in kosten schelen en in hoeverre het zin heeft om over te stappen van energieleverancier. Adequate informatievoorziening door een energieleverancier draagt bij aan de energietransitie.”