Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NewPort Capital wil VWE overnemen (concentratiemelding)

NewPort Capital B.V., wil via NewPort Buyout Fund II Coöperatief U.A. en Next Level Automotive Support Group B.V. (“NewPort Capital"), VWE Groep B.V. (“VWE”) overnemen. De bedrijven hebben op 31 augustus 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • NewPort Capital: NewPort Capital is een onafhankelijke participatiemaatschappij die investeert in Nederlandse mid-market bedrijven. Dat doet Newport Capital via de twee fondsen die zij beheert en controleert (NewPort Buyout Fund I Coöperatief U.A. en NewPort Buyout Fund II Coöperatief U.A.).
  • VWE: VWE exploiteert een onderneming actief op het gebied van het aanbieden van data en data-gedreven diensten in de Nederlandse automotive-markt via diverse (online) platformen aan zakelijke en particuliere klanten. Daarnaast is de VWE groep informatie- en applicatieprovider van de RDW en biedt zij import- en exportdiensten aan voor de handel in voertuigen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355