Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NewPort Capital mag VWE overnemen (concentratiebesluit)

NewPort Capital B.V. mag VWE Groep B.V.overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 19 september 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • NewPort Capital: NewPort Capital is een onafhankelijke participatiemaatschappij die investeert in Nederlandse mid-market bedrijven. Dat doet Newport Capital via de twee fondsen die zij beheert en controleert (NewPort Buyout Fund I Coöperatief U.A. en NewPort Buyout Fund II Coöperatief U.A.).
  • VWE: VWE exploiteert een onderneming actief op het gebied van het aanbieden van data en data-gedreven diensten in de Nederlandse automotive-markt via diverse (online) platformen aan zakelijke en particuliere klanten. Daarnaast is de VWE groep informatie- en applicatieprovider van de RDW en biedt zij import- en exportdiensten aan voor de handel in voertuigen.
 

Documenten

Openbaar besluit Newport Capital - VWE Groep (PDF - 38.15 KB)