Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NewCo Service II wil Logchies Afbouw, Logchies Renovatie en Onderhoud, Logchies Renovatiewerken en Logchies Support overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

NewCo Service II B.V. (hierna NewCo) wil Logchies Afbouw B.V., Logchies Renovatie en Onderhoud B.V., Logchies Renovatiewerken B.V. en Logchies Support B.V. (hierna Logchies) overnemen. De bedrijven hebben op 25 oktober 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • NewCo wordt (indirect) beheerd door Scheybeeck Participaties III B.V., een holdingmaatschappij die op haar beurt (al dan niet indirect) wordt bestuurd door Scheybeeck B.V. Scheybeeck is een onafhankelijke participatiemaatschappij die met eigen vermogen investeert. Zij richt zich met name op ondernemingen actief in verhuur, onderhoud en service, technische dienstverlening, veiligheid, transport en logistiek en bouw en ontwikkeling.
  • Logchies is werkzaam op het gebied van onderhoud en verduurzaming van bestaand vastgoed voor opdrachtgevers. De activiteiten van Logchies bestaan onder meer uit (i) het verduurzamen van klein- tot grootschalige complexen, (ii) gevelonderhoud, (iii) mutatie en dagelijks onderhoud, (iv) vastgoedadvies en (v) bewonersparticipatie en -communicatie. De opdrachtgevers van Logchies zijn met name woningcorporaties en beleggers. Logchies is actief in Noord-Holland.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt 
Directie Mededinging 
Postbus 16326 
2500 BH Den Haag 
Telefoon: (070) 722 2000 
Telefax: (070) 722 2355