Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Naked Energy vraagt faillissement aan, ACM trekt vergunningen in

Energiebedrijf Naked Energy heeft faillissement aangevraagd en heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) daarom gevraagd de vergunningen voor het leveren van elektriciteit en gas in te trekken. Omdat Naked Energy niet langer in staat is om op een betrouwbare manier energie te leveren aan circa 2600  klanten (consumenten en kleinzakelijke afnemers), trekt de ACM de vergunningen in. Klanten van het bedrijf blijven gewoon energie ontvangen en krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier.

Naked Energy is in financiële problemen gekomen omdat het de inkoop van energie uit liet voeren door het bedrijf Energie I&V B.V (destijds onderdeel van Anode) dat op 3 december 2021 failliet is verklaard.

De curator van Naked Energy krijgt tot en met  5 januari 2022 de tijd om een andere energieleverancier bereid te vinden de klanten (consumenten en kleinzakelijke afnemers) over te nemen. Lukt dit niet, dan worden deze klanten vóór 19 januari 2022 verdeeld over alle andere energieleveranciers.

Tijdens de overgangsperiode, die maximaal tot 19 januari 2022 duurt, kunnen klanten niet zelf overstappen. Zij krijgen vanzelf bericht van de nieuwe leverancier over hun energiecontract. Daarna kunnen zij zelf besluiten of ze bij die leverancier blijven of dat ze alsnog overstappen naar een andere leverancier. Hun nieuwe leverancier mag hierbij een opzegtermijn van maximaal 30 dagen hanteren.

Het intrekken van de vergunningen heeft dus geen gevolgen voor de levering van gas en elektriciteit maar kan wel financiële gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor klanten die nog geld tegoed hebben van het bedrijf omdat zij een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald. Omdat Naked Energy faillissement heeft aangevraagd zullen klanten dit geld mogelijk niet of niet geheel ontvangen.