Kruimelpad

Besluit

Nader onderzoek nodig naar wijkverpleging bij overname TSN door Espria

11-10-2019

Espria mag TSN nog niet overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op [30-09-2019] besloten. De overname heeft mogelijk een negatieve invloed op de concurrentie.

Wanneer mag de fusie niet doorgaan?

Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de partijen negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De partijen kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt de ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de fusie of overname doorgaan. Accepteren wij die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ons aanvragen en doen wij nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

Vergunning aanvragen

Als partijen een vergunning aanvragen, dan neemt de ACM binnen 13 weken een beslissing of de overname wel of niet door mag gaan. Ook in deze periode kunnen partijen oplossingen aandragen.

Soms heeft de ACM meer informatie nodig. We vragen die informatie dan op bij partijen die de overname hebben aangemeld. We zetten in dat geval de behandeltermijn stil totdat we die informatie hebben ontvangen.