Kruimelpad

Besluit

Nader onderzoek nodig naar overname LipsPlus door Active Capital Company (concentratiebesluit)

12-06-2019

Wat staat er in het besluit?

Active Capital Company mag LipsPlus nog niet overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 4 juni 2019 besloten. De overname heeft mogelijk een negatieve invloed op de concurrentie.

Active Capital Company is een investeringsmaatschappij met onder andere het textielverzorgingsbedrijf CleanLease. CleanLease heeft grote wasserijen in Nederland en België. LIPS+ is een grote dienstverlener in de textielverzorging met wasserijen over het hele land. Beide bedrijven reinigen textiel, zoals lakens, kleding en handdoeken voor onder andere horeca, zorginstellingen en ziekenhuizen. Na het eerste onderzoek kan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een mogelijke negatieve invloed op de concurrentie niet uitsluiten. De ACM wil daarom de gevolgen van de overname verder onderzoeken.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief aan de Rechtbank Rotterdam te sturen met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam