Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Mercuria Energy Netherlands mag, via haar dochteronderneming Mercuria Clean Energy Investments, N & P Beheer overnemen (concentratiebesluit)

Mercuria Energy Netherlands B.V. mag, via haar dochteronderneming Mercuria Clean Energy Investments B.V., N & P Beheer B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 5 oktober 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Mercuria Clean Energy Investments is een wereldwijd actief energie- en grondstoffenbedrijf. De kernactiviteiten van Mercuria zijn de handel in energieproducten, waaronder ruwe olie en andere aardolieproducten, maar ook biodiesel, aardgas, elektriciteit, koolstofemissierechten, steenkool en, in mindere mate, onedele metalen en petrochemische producten.
  • N & P Beheer is een onderneming die zich bezighoudt met afvalbeheer, recycling en de productie van alternatieve brandstoffen.
     
 

Documenten

Openbaar besluit MCEI en NP Beheer.pdf (PDF - 97.42 KB)