Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Melding nieuwe passagiersdienst per spoor – Arriva Personenvervoer Nederland – Zutphen - Amersfoort

De Autoriteit Consument en Markt (de ACM) heeft op 31 mei van Arriva Personenvervoer Nederland B.V. een melding ontvangen van haar voornemen om  vanaf 16 december 2022 een treindienst tussen Zutphen en Amersfoort (en terug) aan te bieden, met tussenstops in Voorst-Empe, Klarenbeek, Apeldoorn de Maten en Apeldoorn.

Welke frequentie en capaciteit heeft de nieuwe treindienst?

De frequentie van deze treindienst is vijf maal per werkdag buiten de vakantieperiodes. De capaciteit van de trein is minimaal 84 zitplaatsen en maximaal 144 zitplaatsen.

Aanvragen van een analyse door de ACM

De betrokken concessieverleners, de betrokken concessiehouders, de infrastructuurbeheerder en andere belanghebbende bevoegde autoriteiten (artikel 11, lid 2, onder b, Richtlijn 2012/34/EU) hebben de mogelijkheid bij de ACM een analyse aan te vragen van de impact van de voorgenomen treindienst op het economisch evenwicht van één of meer betrokken concessies. Deze aanvraag moet voldoen aan artikel 7 van Uitvoeringsverordening (EU) 2018/1795.

U kunt uw aanvraag en de bijlagen tot uiterlijk 30 juni per e-mail versturen naar opentoegang [at] acm [punt] nl, met als onderwerp ‘Aanvraag analyse economisch evenwicht’ en onder vermelding van zaaknummer ACM/21/052227.

 

Documenten

Melding nieuwe passagiersdienst per spoor – Arriva Personenvervoer Nederland B.V. – Zutphen - Amersfoort (PDF - 349.55 KB)