Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Mediq mag Eurocept Homecare en Excellent Clinics niet overnemen (eindmededeling)

Mediq Nederland B.V. krijgt geen toestemming om Eurocept Homecare Holding B.V. en Excellent Clinics B.V. over te nemen. De ACM heeft dat op 23 december 2021 besloten. De ACM concludeert dat Mediq door de overname een zeer sterke positie zou krijgen op het gebied van ambulante elektronische infuuspompen voor patiënten thuis. Na de overname zou Mediq op het gebied van ambulante elektronische infuuspompen voor patiënten thuis een onvermijdelijke contractpartij worden, waar zorgverzekeraars voor hun verzekerden niet omheen kunnen. Zorgverzekeraars hebben ook hun zorgen geuit bij de ACM over deze overname vanwege het wegvallen van een belangrijk deel van de concurrentiedynamiek.

De ACM concludeert dat de overname zal leiden tot hogere prijzen en lagere kwaliteit van de geleverde diensten. De ACM heeft daarom besloten geen vergunning te verlenen voor deze overname.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief te sturen aan de Rechtbank Rotterdam met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam
Sector bestuursrecht
Postbus 50951
3007 BM Rotterdam