Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Lohomij voornemens is uitsluitende zeggenschap te verkrijgen over Louwman Logistics en Nimag (concentratiemelding)

Lohomij B.V. voornemens is uitsluitende zeggenschap te verkrijgen over Louwman Logistics en Nimag. De bedrijven hebben op 24 augustus 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Lohomij B.V. maakt deel uit van de Lohomij Groep. De tot de Lohomij Groep behorende ondernemingen zijn onder andere actief op het gebied van de import van personenauto's en lichte bedrijfswagens, auto-onderdelen en -accessoires, autobanden en accu's, de (detail)handel in nieuwe en gebruikte personen- en lichte bedrijfsauto's van verschillende merken en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, autobanden en accu's. Alsmede de (detail)handel in nieuwe en gebruikte vrachtwagens en de daarbij behorende onderdelen en accessoires. Voorts ontplooit de Lohomij Groep dienstverlening op het gebied van onderhoud, reparatie, (schade)herstel en autoleasing.
  • Louwman Logistics B.V. is actief op het gebied van de fysieke opslag (warehousing), het beheer en de handling van goederen en onderdelen alsmede op het gebied van het vervaardigen en de handel in kentekenplaten.
  • B.V. Nimag is actief als importeur en groothandelaar voor het merk Suzuki. Haar activiteiten bestaan uit de import- en groothandelsactiviteiten voor merk Suzuki voor personenauto’s, motoren en buitenboordmotoren.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355