Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Concentratietoezicht niet van toepassing op de gemelde overname van Louwman Logistics en Nimag door Lohomij (concentratiebesluit)

De melding van de overname van Louwman Logistics B.V.en B.V. Nimag door Lohomij B.V. valt niet onder het concentratietoezicht. Artikel 34 van de Mededingingswet is niet van toepassing op de gemelde transactie aangezien er geen sprake is van een duurzame wijziging van zeggenschap. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 7 oktober 2022 besloten. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Lohomij B.V. maakt deel uit van de Lohomij Groep. De tot de Lohomij Groep behorende ondernemingen zijn onder andere actief op het gebied van de import van personenauto’s en lichte bedrijfswagens, auto-onderdelen en -accessoires, autobanden en accu’s, de (detail)handel in nieuwe en gebruikte personen- en lichte bedrijfsauto’s van verschillende merken en de daarbij behorende onderdelen, accessoires, autobanden en accu’s. Alsmede de (detail)handel in nieuwe en gebruikte vrachtwagens en de daarbij behorende onderdelen en accessoires. Voorts ontplooit de Lohomij Groep dienstverlening op het gebied van onderhoud, reparatie, (schade)herstel en autoleasing.
  • Louwman Logistics B.V. is actief op het gebied van de fysieke opslag (warehousing), het beheer en de handling van goederen en onderdelen alsmede op het gebied van het vervaardigen en de handel in Kentekenplaten.
  • B.V. Nimag is actief als importeur en groothandelaar voor het merk Suzuki. Haar activiteiten bestaan uit de import- en groothandelsactiviteiten voor merk Suzuki voor personenauto’s, motoren en buitenboordmotoren.
 

Documenten

Concentratietoezicht niet van toepassing op de gemelde overname van Louwman Logistics en Nimag door Lohomij (concentratiebesluit) (PDF - 84.17 KB)