Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Last onder dwangsom voor aanbieders van telefonische doorschakeldiensten vanwege misleiding van consumenten

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft twee aanbieders van telefonische doorschakeldiensten een last onder dwangsom opgelegd vanwege misleiding van consumenten. Mensen bellen daardoor met een doorschakeldienst, waarvoor ze extra moeten betalen, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn. Zij denken dat ze direct met het bedrijf zelf bellen. De last onder dwangsom bedraagt voor elke aanbieder EUR 20.000 per week, met een maximum van EUR 500.000.

Het gaat om doorschakeldiensten van Cadena XTRA SL en Telemedia Costa Blanca SL. De aanbieders wekken in openbare uitingen, zoals advertenties en websites, de indruk dat het nummer waarmee wordt geadverteerd het rechtstreekse nummer is van bijvoorbeeld een klantenservice, terwijl het een doorschakelnummer is waarvoor de beller extra moet betalen.

 

Documenten

Last onder dwangsom voor Cadena vanwege misleiding van consumenten (PDF - 434.09 KB) Last onder dwangsom voor Telemedia vanwege misleiding van consumenten (PDF - 456.75 KB)