Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

KWS wil Mineralis overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

KWS Infra Deelnemingen B.V. wil Mineralis B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 20 september 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • KWS is een bedrijf gespecialiseerd in wegenbouw in Nederland. Onderdeel van deze werkzaamheden is zandwinning en de handel in zand. KWS maakt deel uit van de VolkerWessels-groep, een internationale bouwonderneming. De werkzaamheden van VolkerWessels betreffen onder meer vastgoedontwikkeling, wegenbouw en civiele techniek.
  • Mineralis is een groothandel in beton-, wegen- en waterbouwmaterialen. Mineralis is actief op het gebied van zandwinning en de handel in zand. Mineralis produceert betonmortel via haar vier mobiele betoncentrales. Mineralis is in het gebruik van (zandzuig- en diepzuig)schepen. Mineralis koopt en handelt in grind, steenslag en gerelateerde bouwstoffen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355