Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

KWS mag Mineralis overnemen (concentratiebesluit)

KWS Infra Deelnemingen B.V. mag Mineralis B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 10 oktober 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • KWS is een bedrijf gespecialiseerd in wegenbouw in Nederland. Onderdeel van deze werkzaamheden is zandwinning en de handel in zand. KWS maakt deel uit van de VolkerWessels-groep, een internationale bouwonderneming. De werkzaamheden van VolkerWessels betreffen onder meer vastgoedontwikkeling, wegenbouw en civiele techniek.
  • Mineralis is een groothandel in beton-, wegen- en waterbouwmaterialen. Mineralis is actief op het gebied van zandwinning en de handel in zand. Mineralis produceert betonmortel via haar vier mobiele betoncentrales. Mineralis is in het gebruik van (zandzuig- en diepzuig)schepen. Mineralis koopt en handelt in grind, steenslag en gerelateerde bouwstoffen.
 

Documenten

Openbaar besluit melding KWS - Mineralis (PDF - 38.45 KB)