Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Kwakwa Holding (123inkt) wil Staples Nederland overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Kwakwa Holding B.V. (hierna Kwakwa) wil Staples Nederland B.V. (Staples) overnemen. De bedrijven hebben op 1 november 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • De groep waartoe Kwakwa behoort, verkoopt een breed assortiment aan, kortgezegd, kantoorartikelen. Dit doet zij onder meer onder de handelsnaam 123inkt. De groep produceert deze artikelen – met de uitzondering van inkt en cartridges – niet zelf, maar koopt deze producten in bij distributeurs. Deze artikelen worden verkocht aan eindklanten (zowel B2C als B2B) via online verkoopkanalen. Het grootste deel van de groepsomzet is gerelateerd aan de verkoop van inkt cartridges en laser toners. Daarnaast verkoopt de groep van Kwakwa ook printers en andere kantoorartikelen, zoals elektronica (kabels, computermuizen e.d.), batterijen, koffie, thee en soep, LED’s en schoonmaakartikelen.
  • Staples is een in Nederland actieve leverancier van kantoorartikelen voor grote B2B klanten. Het gaat hier voornamelijk om contracten met grote klanten. Met deze Concentratie worden ook de aandelen in Staples Belgium BV en Staples Luxembourg S.à.r.l. verkregen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt 
Directie Mededinging 
Postbus 16326 
2500 BH Den Haag 
Telefoon: (070) 722 2000 
Telefax: (070) 722 2355