Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Kwakwa Holding (123inkt) mag Staples Nederland overnemen (concentratiebesluit)

Kwakwa Holding B.V. (hierna Kwakwa) mag Staples Nederland B.V. (hierna Staples) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 13 november 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • De groep waartoe Kwakwa behoort, verkoopt een breed assortiment aan, kortgezegd, kantoorartikelen. Dit doet zij onder meer onder de handelsnaam 123inkt. De groep produceert deze artikelen – met de uitzondering van inkt en cartridges – niet zelf, maar koopt deze producten in bij distributeurs. Deze artikelen worden verkocht aan eindklanten (zowel B2C als B2B) via online verkoopkanalen. Het grootste deel van de groepsomzet is gerelateerd aan de verkoop van inkt cartridges en laser toners. Daarnaast verkoopt de groep van Kwakwa ook printers en andere kantoorartikelen, zoals elektronica (kabels, computermuizen e.d.), batterijen, koffie, thee en soep, LED’s en schoonmaakartikelen.
  • Staples is een in Nederland actieve leverancier van kantoorartikelen voor grote B2B klanten. Het gaat hier voornamelijk om contracten met grote klanten. Met deze Concentratie worden ook de aandelen in Staples Belgium BV en Staples Luxembourg S.à.r.l. verkregen.
     
 

Documenten

Openbaar besluit Kwakwa en Staples (PDF - 96.78 KB)