Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Jan Linders wil delen van Albert Heijn overnemen (concentratiemelding)

Jan Linders B.V. (via haar dochtervennootschap Jan Linders II B.V.) wil een deel van de activiteiten van Albert Heijn B.V. verkrijgen. De bedrijven hebben op 21 december 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Jan Linders B.V. is actief op het gebied van de detailhandel in levensmiddelen. Jan Linders is een regionale supermarktketen met name actief in het zuidoosten van Nederland. Jan Linders staat onder uiteindelijke zeggenschap van familiestichting Linders.
  • Albert Heijn B.V. is actief op het gebied van de detailhandel in levensmiddelen. Albert Heijn exploiteert eigen winkels en zij levert als franchisegever goederen en diensten aan haar franchiseondernemers. Albert Heijn biedt tevens ook producten aan via haar online platform Ah.nl. Albert Heijn staat onder de uiteindelijke zeggenschap van Koninklijke Ahold Delhaize N.V.
  • De activiteiten van Albert Heijn die Jan Linders voornemens is te verkrijgen zijn de Albert Heijn supermarkten in Tegelen (Raadhuislaan), Rosmalen (Molenhoekpassage), Nijmegen (Daalseweg), Brunssum (Kennedylaan), Maastricht (Burg. Cortenstraat), Beuningen (Gld, Kerkplein), Rosmalen (Groote Wielenlaan), ’s-Hertogenbosch (Helftheuvelpassage), Tilburg (Korvelplein) en Sittard (Burgstraat).

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355