Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Isolatiebedrijf past website aan op verzoek ACM

Het isolatiebedrijf Isoprofs heeft de informatie op zijn website over energiebesparingen aangepast. Het bedrijf beweerde dat je met spouwmuurisolatie 30 tot 50% kunt besparen op je energierekening. De aanpassing volgde nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) Isoprofs er op had gewezen dat deze bewering onvoldoende was onderbouwd. Isoprofs was direct tot aanpassing bereid.

De ACM heeft signalen ontvangen over Isoprofs dat de beloofde besparing van 30 tot 50% niet altijd werd gehaald. Daarnaast adverteren vergelijkbare bedrijven meestal met besparingen tot maximaal 30%, wat in lijn is met berekeningen van Milieu Centraal.

Beschermen tegen misleiding

De ACM roept mensen en bedrijven op om vergelijkbare gevallen aan haar te melden, via acmconsuwijzer.nl. Als toezichthouder beschermt de ACM mensen tegen misleiding, zeker ook in de energietransitie. Mensen en bedrijven moeten er op kunnen vertrouwen dat informatie over bijvoorbeeld energiebesparingen klopt. De ACM treedt op door bedrijven aan te spreken en eventueel een last onder dwangsom of een boete op te leggen.

 

Zie ook