Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Heijmans wil uitsluitende zeggenschap over Van Wanrooij e.a. verkrijgen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Heijmans N.V. wil uitsluitende zeggenschap over Van Wanrooij projectontwikkeling B.V., Van Wanrooij Commandiet B.V., Van Wanrooij Grondbank B.V., Van Wanrooij Bouwbedrijf B.V., Van Wanrooij Timmerfabriek B.V. en bouwmaterialenhandel Bevers B.V. verkrijgen. De bedrijven hebben op 21 juni 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Heijmans N.V.: is een beursgenoteerde onderneming met activiteiten op het gebied van projectontwikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw en infra. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en (semi-)overheden. De activiteiten van Heijmans zijn ondergebracht in vier bedrijfsonderdelen: (i) vastgoed (Heijmans Vastgoed B.V.); (ii) woningbouw (Heijmans Woningbouw B.V.); (iii) utiliteit (Heijmans Utiliteit B.V.); en (iv) infra (Heijmans Infra B.V.).
  • Van Wanrooij e.a.: Het collectief Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V., Van Wanrooij Commandiet B.V., Van Wanrooij Grondbank B.V., Van Wanrooij Bouwbedrijf B.V., Van Wanrooij Timmerfabriek B.V. en Bouwmaterialenhandel Bevers B.V. richt zich op projectontwikkeling ten behoeve van woningbouw (via Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V.) en op de bouw van woningen (via Van Wanrooij Bouwbedrijf B.V.). Grotendeels ondersteunend aan deze laatste bouwactiviteiten ontplooit Van Wanrooij in ondergeschikte mate activiteiten op het gebied van houtbewerking in haar timmerfabriek (via Van Wanrooij Timmerfabriek B.V.) en op het gebied van de distributie van ruwe bouwmaterialen (via Bouwmaterialenhandel Bevers B.V.). Van Wanrooij is met name actief in Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355