Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Heijmans mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Van Wanrooij e.a. (concentratiebesluit)

Heijmans N.V. mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Van Wanrooij projectontwikkeling B.V., Van Wanrooij Commandiet B.V., Van Wanrooij Grondbank B.V., Van Wanrooij Bouwbedrjf B.V., Van Wanrooij Timmerfabriek B.V. en Bouwmaterialenhandel Bevers B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 2 augustus 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Heijmans N.V.: is een beursgenoteerde onderneming met activiteiten op het gebied van projectont-wikkeling, woningbouw, utiliteitsbouw en infra. Heijmans realiseert projecten voor woonconsu-menten, bedrijven en (semi-)overheden. De activiteiten van Heijmans zijn ondergebracht in vier bedrijfsonderdelen: (i) vastgoed (Heijmans Vastgoed B.V.); (ii) woningbouw (Heijmans Woning-bouw B.V.); (iii) utiliteit (Heijmans Utiliteit B.V.); en (iv) infra (Heijmans Infra B.V.).
  • Van Wanrooij e.a.: Het collectief Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V., Van Wanrooij Commandiet B.V., Van Wanrooij Grondbank B.V., Van Wanrooij Bouwbedrijf B.V., Van Wanrooij Timmerfabriek B.V. en Bouwmaterialenhandel Bevers B.V. richt zich op projectontwikkeling ten behoeve van woningbouw (via Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V.) en op de bouw van woningen (via Van Wanrooij Bouwbedrijf B.V.). Grotendeels ondersteunend aan deze laatste bouwactiviteiten ontplooit Van Wanrooij in ondergeschikte mate activiteiten op het gebied van houtbewerking in haar timmerfabriek (via Van Wanrooij Timmerfabriek B.V.) en op het gebied van de distributie van ruwe bouwmaterialen (via Bouwmaterialenhandel Bevers B.V.). Van Wanrooij is met name actief in Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht.
 

Documenten

Heijmans mag uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Van Wanrooij e.a. (concentratiebesluit) (PDF - 97.22 KB)