Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Hansea wil Munckhof Groep overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Hansea NV, wil via Bus De Polder NV uitsluitende zeggenschap over Munckhof Groep B.V. verkrijgen. De bedrijven hebben op 28 april 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Hansea NV: is een particuliere Belgische busmaatschappij die actief is in Vlaanderen en Wallonie. Met hoofdkantoor in Antwerpen. Hansea verzorgt voornamelijk concessie stedelijke en regionale verbindingen namens openbaarvervoersautoriteiten in Vlaanderen (De Lijn) en WalloniĆ« (TEC). Hansea biedt ook personeel-, school- en charterbusdiensten aan, en, in zeer beperkte mate, de verkoop van zakelijke en toeristische reizen.
  • Bus De Polder NV: is een dochteronderneming van Hansea.
  • Munckhof Groep B.V.: is een aanbieder van contractuele taxidiensten en zakelijke reizen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355