Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Gilde wil Solar Europa overnemen (concentratiemelding)

Helios Holding B.V., onderdeel van het Gilde Fonds (hierna: “Gilde”) wil Solar Europa overnemen. De bedrijven hebben op 20 juni 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Gilde: Gilde is via haar fondsen, waaronder het Gilde Fonds, actief op het gebied van het investeren van risicodragend kapitaal in kleine en middelgrote ondernemingen in de Benelux regio. Via portfolio-onderneming Wasco is Gilde in Nederland actief op het gebied van de groothandel in verwarmings-, ventilatie-, airconditioning- en sanitaire producten, waaronder zonnepanelen en warmtepompen.
  • Solar Europa: Solar Europa is actief in voornamelijk de groothandel van zonnepanelen en toebehoren en in mindere mate in thuisbatterijen. Solar Europa heeft tevens activiteiten op het vlak van groothandel in laadpalen en warmtepompen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355