Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Gilde mag Solar Europa overnemen (concentratiebesluit)

Helios Holding B.V., onderdeel van het Gilde Fonds, mag Solar Europa overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 20 juli 2022 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over. Het besluit van de ACM vindt u als bijlage onderaan deze pagina.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Gilde: Gilde is via haar fondsen, waaronder het Gilde Fonds, actief op het gebied van het investeren van risicodragend kapitaal in kleine en middelgrote ondernemingen in de Benelux regio. Via portfolio-onderneming Wasco is Gilde in Nederland actief op het gebied van de groothandel in verwarmings-, ventilatie-, airconditioning- en sanitaire producten, waaronder zonnepanelen en warmtepompen.
  • Solar Europa: Solar Europa is actief in voornamelijk de groothandel van zonnepanelen en toebehoren en in mindere mate in thuisbatterijen. Solar Europa heeft tevens activiteiten op het vlak van groothandel in laadpalen en warmtepompen.
 

Documenten

Concentratiebesluit Gilde mag Solar Europa overnemen (PDF - 43.26 KB)