Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Flexcraft Group wil Axidus Groep en rechten en plichten van Flexcy Rent overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Flexcraft Group B.V. wil Axidus Groep en rechten en plichten van Flexcy Rent B.V. overnemen. De bedrijven hebben op 26 april 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Flexcraft Group B.V.: is actief op het gebied van werving, selectie, bemiddeling en begeleiding van Europese uitzendkrachten. Flexcraft biedt daarnaast ook werken & leren trajecten aan voor uitzendkrachten en ZZP'ers. Flexcraft richt zich daarbij met name op arbeidskrachten die werkzaam zijn in de bouw, techniek en industrie. Flexcraft is met name actief in Nederland, maar heeft ook een vestiging voor werving en selectie in Polen.
  • Axidus Groep: is een uitzendbureau dat zich voornamelijk richt op de AGF-sector, de non-foodsector, de logistieke sector en de technische sector. Bovendien biedt Axidus voor haar eigen flexwerkers opleidingsfaciliteiten, integratiemogelijkheden en aanvullende begeleiding. Axidus Groep is met name actief in Nederland, maar heeft ook een vestiging in Polen (sourcing office)':
  • Flexcy Rent: is actief op het gebied van ongeregeld personenvervoer over de weg. Flexcy Rent leaset op dit moment (operationeel) 84 voertuigen van externe leasemaatschappijen die vervolgens worden ingezet voor en door de werknemers van de Uitzendvennootschappen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355