Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Essent Energy Next Solutions wil uitsluitende zeggenschap verwerven over E4A (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

Essent Energy Next Solutions wil uitsluitende zeggenschap verwerven over E4A. De bedrijven hebben op 17 oktober 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Essent Energy Next Solutions B.V.: is actief in het aanbieden van HVAC (Heating, Ventilation en AirConditioning), zonne-energie, isolatie en energieadvies diensten en producten aan particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Essent is een leverancier van elektriciteit en gas aan particuliere en zakelijke klanten in Nederland.
  • E4A B.V.: de activiteiten zijn: Solar Concept verkoopt, plaatst en onderhoudt zonnepanelen aan en voor particuliere en (in beperktere mate) zakelijke klanten in Nederland. Dat Doen Wij en Dat Doen Wij Schaijk leveren diensten voor de inkoop, plaatsing en het onderhoud van zonnepanelen als (intra-groep) onderaannemer voor Solar Concept. Sora Comfort staat los van Solar Concept en verkoopt en plaatst warmte-, koel- en vriesapparaten.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt 
Directie Mededinging 
Postbus 16326 
2500 BH Den Haag 
Telefoon: (070) 722 2000 
Telefax: (070) 722 2355