Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Enera Services is warmteleverancier van “Sportzichtwoningen”

De ACM stelt vast dat Enera Services B.V. een warmteleverancier is in de zin van de Warmtewet. Enera levert ruimteverwarming voor het appartementencomplex “Sportzichtwoningen” in Nieuw-Vennep.

De Vereniging van Eigenaren (hierna: VVE) van het appartementencomplex vindt dat Enera de maximumtarieven overschrijdt en ook dat het bedrijf onterecht geen vergunning heeft om warmte te leveren. Enera is van mening geen warmteleverancier te zijn voor dit complex. Zij verhuurt het systeem aan de VVE en vindt dat de VVE optreedt als exploitant voor haar leden.

Met dit besluit stelt de ACM vast dat Enera de warmteleverancier is. Dat de VVE deels eigenaar is van het warmtesysteem doet hier niet aan af. Het is naar het oordeel van de ACM bovendien niet relevant dat in de overeenkomst met de verbruikers staat opgenomen dat Enera het WKO-systeem verhuurt.

Dit betekent dat Enera zich als warmteleverancier moet houden aan de bepalingen van de Warmtewet. Verder stelt de ACM vast dat in dit geval de kosten voor het gas voor de CV-ketel en de benodigde elektriciteit voor de collectieve warmtepomp onderdeel zijn van het vastgestelde maximumtarief voor levering van warmte. De kosten van de geleverde warmte uit de WKO-bron, de warmtepomp en de CV-ketel mogen samen niet hoger zijn dan dit maximumtarief.

 

Documenten

Enera Services is warmteleverancier van “Sportzichtwoningen” (PDF - 213.04 KB)