Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Emil Frey Nederland mag Driessen Auto overnemen (concentratiebesluit)

Emil Frey Nederland N.V. mag via Nefkens B.V., Driessen Auto I B.V. (Driessen Opel), Driessen Auto V B.V. (Driessen Citroën) en Driessen Auto VIII B.V. (Driessen DS Salon Eindhoven) (hierna tezamen aangeduid als: Driessen Autogroep) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op 21 oktober 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Nefkens B.V. is een dochter van Emil Frey Motors B.V. via Nefkens Holding B.V., welke op haar beurt een dochter is van Emil Frey Nederland N.V. Emil Frey Nederland N.V. is een dealerholding die twaalf verschillende automerken vertegenwoordigt op 56 locaties in Nederland. Het gaat om de merken Peugeot, Honda, Renault, BMW, Hyundai, Mini, Dacia, Citroën, Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Emil Frey Nederland is in Nederland ook actief als groothandelaar van auto-accessoires en aanverwante diensten in het IAM kanaal, autoschadehersteller en op het gebied van de import en export van auto’s. Emil Frey Nederland heeft tevens een autoleasebedrijf.
  • Driessen Autogroep is een autodealer met dertien vestigingen in Eindhoven en Oirschot en verkoopt de merken Opel, Citroën, DS, Alfa Romeo, Maserati en Mitsubishi. Daarnaast is Driessen Autogroep actief in schadeherstel, autoleasing en autoverhuur.
 

Documenten

Emil Frey Nederland mag Driessen Auto overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 43.79 KB)