Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Dusseldorp wil Kalfsbeek Groep overnemen (concentratiemelding)

Dusseldorp Automotive B.V. (hierna: Dusseldorp) wil Kalfsbeek Groep overnemen. De bedrijven hebben op 27 september 2023 de Autoriteit Consument en Markt om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Dusseldorp: is een Nederlandse ‘dealergroep’ actief op de markt voor detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto’s (BMW’s en MINI’s) en bijbehorende accessoires, onderhoud en reparaties. Tevens is Dusseldorp actief op enkele aanverwante markten, namelijk autoschadeherstel en bemiddeling in autoverzekeringen. Dusseldorp is nationaal actief.
  • Kalfsbeek Groep: is een BMW- en MINI-dealer in de provincie Zuid-Holland, met vestigingen in Schiedam, Wateringen en Brielle, en is actief op de markt voor de aan- en verkoop van nieuwe en gebruikte personenauto’s (BMW’s en MINI’s), het in- en verkopen van onderdelen, de tijdelijke verhuur ter vervangingsvervoer en het verrichten van garantie- en reparatie werkzaamheden. Net als Dusseldorp is Kalfsbeek Groep ook actief op enkele aanverwante markten, namelijk autoschadeherstel en de bemiddeling in autoverzekeringen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355