Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Dusseldorp mag Kalfsbeek Groep overnemen (concentratiebesluit)

Dusseldorp Automotive B.V. mag Kalfsbeek Groep overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 30 oktober 2023 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over.

  • Dusseldorp: is een Nederlandse ‘dealergroep’ actief op de markt voor detailhandel in nieuwe en gebruikte personenauto’s (BMW’s en MINI’s) en bijbehorende accessoires, onderhoud en reparaties. Tevens is Dusseldorp actief op enkele aanverwante markten, namelijk autoschadeherstel en bemiddeling in autoverzekeringen. Dusseldorp is nationaal actief.
  • Kalfsbeek Groep: is een BMW- en MINI-dealer in de provincie Zuid-Holland, met vestigingen in Schiedam, Wateringen en Brielle, en is actief op de markt voor de aan- en verkoop van nieuwe en gebruikte personenauto’s (BMW’s en MINI’s), het in- en verkopen van onderdelen, de tijdelijke verhuur ter vervangingsvervoer en het verrichten van garantie- en reparatie werkzaamheden. Net als Dusseldorp is Kalfsbeek Groep ook actief op enkele aanverwante markten, namelijk autoschadeherstel en de bemiddeling in autoverzekeringen.

Kan ik reageren op het besluit van de ACM?

Dat kan als u een belang heeft bij dit besluit en als u dat binnen zes weken doet. Deze zes weken termijn start op de dag dat bovenstaande ondernemingen geïnformeerd zijn over het besluit van de ACM. U reageert door een brief aan de Rechtbank Rotterdam te sturen met daarin een onderbouwing waarom uw belangen door dit besluit worden geschaad. U kunt deze brief sturen naar:

Rechtbank Rotterdam 
Sector bestuursrecht 
Postbus 50951 
3007 BM Rotterdam

 

Documenten

Dusseldorp mag Kalfsbeek Groep overnemen (concentratiebesluit) (PDF - 96.62 KB)