Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

DSG Group (Group of Butchers) wil Menken Fresh Food overnemen (concentratiemelding)

Wat staat er in de melding?

DSG Group B.V. wil Menken Fresh Food B.V.  overnemen. De bedrijven hebben op 4 februari 2022 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • DGS Group B.V. (Group of Butchers): is actief op het gebied van de productie en verkoop van een breed scala van ambachtelijke verse vleeswaren en vleesproducten, hoofdzakelijk aan retailers (supermarkten) in Nederland, Duitsland en België.  Daarnaast exploiteert Group of Butchers een keten van tien slagerswinkels (waarvan vier in Nederland onder de naam "Hergo" en zes in Duitsland onder de naam "Gmyrek").
  • Menken Fresh Food B.V.: is actief op het gebied van het snijden en verpakken van vleeswaren voor retailers en in beperkte mate voor het out-of-home segment. Daarnaast produceert Menken spreads, salades, dips en tapas die zij verkoopt aan retailers. Tot slot produceert en verkoopt Menken een beperkte hoeveelheid vleeswaren.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355